Tuesday, May 29, 2007

Opwekking

Het was weer een geweldig weekend afgelopen pinksteren. Vrijdag zijn we deels met de trein en deels met de fiets op weg gegaan naar Opwekking, de conferentie voor de charismatische pinksterbeweging. :-) Gezellig met 2 vrienden gekampeerd (klik hier om via Google-Earth onze kampeerplek te zien), en veel samenkomsten bezocht. Voor mij was de samenkomst waarin Martin Koornstra voorging wel een van de hoogtepunten. Daarnaast de avondmaalsdienst waarin ook wordt gebeden voor de zieken was een groot feest. Tijdens de samenzang aan het einde van de dienst ging het dak er af!

Sunday, May 20, 2007

Pech (over V-snaren en bruiloften)

Waarom het beter is om naar gekke geluidjes die de auto maakt te luisteren....

Al een paar weken (zo niet maanden) vroegen wij ons af wat dat gekke, hoge, geluidje eigenlijk betekende dat vanonder onze motorkap vandaan kwam. Onze eerste gedachte was steeds: "ach, dat gaat wel weer over", en later: "eerst onze dakkapel, daarna een nieuwe auto". Afgelopen week veranderde dat een beetje. We hebben Jeroen, een goede vriend van ons gevraagd eens een stukie mee te rijden en te luisteren, en hij kon ons vertellen dat het waarschijnlijk de dynamo of de spanrol op de V-snaar was. Met alle plezier zou hij deze zaterdag willen vervangen. Zo gezegd, zo afgesproken.

De vrijdag voor de bewuste zaterdag hadden we nog een bruiloft. (Slechts 100 km enkele reis, maar in het zicht van de haven sloeg het noodlot reeds toe...) Het hoge, gekke geluidje had nu plaats gemaakt voor een duidelijk hoorbaar geschraap en gegrom. Mensen hoorden ons al van verre aankomen. Vlak voordat we op de plaats van bestemming waren hoorden we een knal en zag ik in de achteruitkijkspiegel een onderdeel van de weg rollen. Onze V-snaar. Met nog 10 km te gaan. Dus ik zeg tegen Cora: "Gooi jij dat ding weer even in de kofferbak? Dan gaan we weer verder". Gelukkig zat de koeling niet op die V-snaar, anders blaas je je motor met dit soort geintjes op.

Met de radio en de verlichting uit (kan als het nog licht is :-) ) zijn we, ook zonder stuurbekrachtiging (oef) verder gegaan. Die avond hebben we een leuke, gezellige bruiloft gevierd, en hebben we de ANWB gebeld. Samen met de ANWB-monteur en Nico hebben we een leuke nieuwe V-snaar uitgezocht en gemonteerd. De snaar was eigenlijk iets te kort, maar na een korte oerkreet van Nico door de donkere nacht, schoot hij uiteindelijk toch op zijn plek.

Zaterdag, na een lange nacht onderweg, en een korte nacht in bed, werden we al vroeg weer wakker. Toen Jeroen de auto kwam halen bleek al snel dat de pulley van de stuurbekrachtigingspomp de boosdoener was geweest. Die licht nu nog ergens in Leerdam en omstreken. (Als we in de buurt zijn ruimen we m nog eens op). However, Jeroen heeft nu onze auto weer gerepareerd, en hij rijd weer als een zonnetje.

Monday, May 14, 2007

Jumpstyle

Hi,
Ik doe ook lekker mee met de Jumpstyle-hype. Thuis had ik nog een ouwe computer staan, en daar heb ik nu al het geheugen uit gesloopt, de harde schijf uit verwijderd en de cd-rom drive uit weggehaald. Die heb ik nu allemaal in een andere computer gestoken, maar, dan moet je nog wel de jumpers omzetten. Ach, doe ik ook lekker mee met jumpen.
However, voordat de boel dan goed werkt moet je wel eerst even als root-user de harde schijf opnieuw partitioneren en formatteren. Anders kan de boel wel eens vastlopen (ervaring :-) )
Dat is dus nu ook gelukt. Resultaat: 6 GiB harde-schijfruimte erbij, en 500 MiB ram geheugen erbij. Rammen met die Ram!! Tja, het lijkt niet veel, maar het is voorlopig weer even genoeg ruimte voor de photos van de vrouw. En vrouwlief is lekker bezig met de administratie. Hmm, k zal eens even wat thee voor dr inschenken. Groet

Thursday, May 10, 2007

Maandschema kalender


Hoi hoi,
Voor iedereen die graag elke maand een week-schemaatje uitdraait (zie het plaatje hiernaast voor een voorbeeld), en daar zelf zijn items digitaal zou willen bewaren, is hier een handig schemaatje. Gewoon downloaden, dubbelklikken, printen en klaar. Klik: hier om te downloaden.

Wil je graag een andere layout? Dat kan heel gemakkelijk door de boel aan te passen, en daarna op te slaan als sjabloon: Bestand > Opslaan als > Bestandstype > OpenDocument Werkblad Sjabloon (.ots)

Het schemaatje is gemaakt door middel van het vrije, gratis te downloaden softwarepakket: "OpenOffice.org". Dat kun je hier vinden: http://www.openoffice.org

Laat een berichtje achter als je opmerkingen of verbeteringen aan het schemaatje wilt zien, of om te laten horen dat je het een handig schemaatje vind.