Sunday, May 20, 2007

Pech (over V-snaren en bruiloften)

Waarom het beter is om naar gekke geluidjes die de auto maakt te luisteren....

Al een paar weken (zo niet maanden) vroegen wij ons af wat dat gekke, hoge, geluidje eigenlijk betekende dat vanonder onze motorkap vandaan kwam. Onze eerste gedachte was steeds: "ach, dat gaat wel weer over", en later: "eerst onze dakkapel, daarna een nieuwe auto". Afgelopen week veranderde dat een beetje. We hebben Jeroen, een goede vriend van ons gevraagd eens een stukie mee te rijden en te luisteren, en hij kon ons vertellen dat het waarschijnlijk de dynamo of de spanrol op de V-snaar was. Met alle plezier zou hij deze zaterdag willen vervangen. Zo gezegd, zo afgesproken.

De vrijdag voor de bewuste zaterdag hadden we nog een bruiloft. (Slechts 100 km enkele reis, maar in het zicht van de haven sloeg het noodlot reeds toe...) Het hoge, gekke geluidje had nu plaats gemaakt voor een duidelijk hoorbaar geschraap en gegrom. Mensen hoorden ons al van verre aankomen. Vlak voordat we op de plaats van bestemming waren hoorden we een knal en zag ik in de achteruitkijkspiegel een onderdeel van de weg rollen. Onze V-snaar. Met nog 10 km te gaan. Dus ik zeg tegen Cora: "Gooi jij dat ding weer even in de kofferbak? Dan gaan we weer verder". Gelukkig zat de koeling niet op die V-snaar, anders blaas je je motor met dit soort geintjes op.

Met de radio en de verlichting uit (kan als het nog licht is :-) ) zijn we, ook zonder stuurbekrachtiging (oef) verder gegaan. Die avond hebben we een leuke, gezellige bruiloft gevierd, en hebben we de ANWB gebeld. Samen met de ANWB-monteur en Nico hebben we een leuke nieuwe V-snaar uitgezocht en gemonteerd. De snaar was eigenlijk iets te kort, maar na een korte oerkreet van Nico door de donkere nacht, schoot hij uiteindelijk toch op zijn plek.

Zaterdag, na een lange nacht onderweg, en een korte nacht in bed, werden we al vroeg weer wakker. Toen Jeroen de auto kwam halen bleek al snel dat de pulley van de stuurbekrachtigingspomp de boosdoener was geweest. Die licht nu nog ergens in Leerdam en omstreken. (Als we in de buurt zijn ruimen we m nog eens op). However, Jeroen heeft nu onze auto weer gerepareerd, en hij rijd weer als een zonnetje.

No comments: